Stigleander Portrait

Persondatapolitik

Personoplysninger

1. Generelt

1.1 Denne politik om behandling af personoplysninger (Persondatapolitik) beskriver, hvorledes vi indsamler og behandler oplysninger om dig, og hvilke rettigheder du har. Vi behandler oplysninger om personer der tilmelder sig vores nyhedsbrev, eller bestiller varer via vores B2B portal. Herudover behandler vi oplysninger om personer, der henvender sig til os skriftligt.

1.2 Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via vores hjemmeside Leander.com.

1.3 Leander er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Leander kan ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7.

2. Hvilke personoplysninger indsamler vi, til hvilke FORMÅL OG retsgrundlaget for behandlingen

2.1 Når du besøger Leander.com, indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af hjemmesiden, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger, din IP-adresse, herunder din netværkslokation, og informationer om din computer. Desuden finder Leanders Cookiepolitik anvendelse, når du bruger leander.com.

     2.1.1 Formålet er at optimere brugeroplevelsen og hjemmesidens funktion, samt foretage målrettet markedsføring, herunder retargeting via Facebook og Google. Denne behandling af oplysninger er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre hjemmesiden samt vise dig relevante tilbud.

     2.1.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

2.2 Når du køber et produkt via B2B portalen, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, f.eks navn, adresse, emailadresse, telefonnummer og oplysninger om hvilke produkter du køber, leveringsønsker, samt oplysninger om den IP-adresse, hvorfra bestillingen er foretaget.

     2.2.1 Formålet er, at vi kan levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere, samt for, om nødvendigt, at kunne kontakte dig vedrørende relevant information om det produkt, du har købt. Oplysninger om dine køb kan vi også behandle for at overholde lovkrav, herunder vedrørende tilbagetrækning af produkter, bogføring og regnskab. Ved køb indsamles IP-adressen med det formål at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.

     2.2.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra fb, c og f. 

2.3 Når du tilmelder dig til vores nyhedsbrev, indsamler vi oplysning om dit navn og e-mailadresse, og når du modtager nyhedsbrevet, registrerer vi, om du åbner nyhedsbrevet, og hvilke artikler du klikker på mv.

     2.3.1 Formålet er at levere nyhedsbreve til dig.

     2.3.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

3. Legitime interesser, der forfølges med behandlingen

Som nævnt ovenfor sker vores behandling af dine personoplysninger delvis på baggrund af interesseafvejningsreglen i databeskyttelesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f. De legitime interesser, der begrunder behandlingen, er vores interesse i at kunne markedsføre vores varer til dig.

4. Modtagere af Personoplysninger

4.1 Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker videregives til GLS, UPS, Dachser eller den transportør, der forestår leveringen af de købte varer til dig, hvis du handler via Leanders B2B portal.

4.2 Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring, herunder retargeting, samt til din bedømmelse af vores virksomhed og produkter.

4.3 Tre af disse data behandlere, Google Analytics v/Google LLC., Facebook Inc. og Mailchimp er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

     4.3.1 Kopi af Google LLC's certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI

     4.3.2 Kopi af Facebook Inc.'s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active.

     4.3.3 Kopi af The Rocket Science Group LLC d/b/a Mailchimp’s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active

5. Dine rettigheder

5.1 Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.

5.2  Indsigtsretten

     5.2.1 Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.

     5.2.2 Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til leander@leander.com. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den, du giver dig ud for at være.

5.3  Retten til berigtigelse

     5.3.1 Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.

5.4 Retten til sletning

     5.4.1 I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, fx for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

5.5 Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring 

     5.5.1 Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte. 

5.6Retten til dataportabilitet

     5.6.1 Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

5.7 Retten til indsigelse

     5.7.1 Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, med henblik på direkte markedsføring, herunder den profilering der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring.

     5.7.2 Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser jfr. pkt. 4.1 og 4.2.

5.8 Retten til at tilbagekalde samtykke

     5.8.1 Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger, herunder til den profilering, der foretages af dig, ved tilmelding af nyhedsbrevet. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os på leander@leander.com.

5.9 Retten til at klage

    5.9.1 Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00.

6. Sletning af persondata

6.1 Oplysninger indsamlet om brug af hjemmesiden jfr. pkt. 2.1. slettes, når formålet med behandlingen ikke længere er til stede.

6.2 Oplysninger indsamlet i forbindelse med køb via B2B portalen jfr. pkt. 2.2. slettes senest 5 år efter samhandlen er ophørt, med mindre der er særlige forhold, der begrunder en længere opbevaring. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et renskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

6.3 Oplysninger indsamlet i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev jfr. Punkt 2.3 slettes, når dit samtykke til nyhedsbrev trækkes tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne.

7. Sikkerhed

7.1 Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.

8. Kontaktoplysninger

8.1 Leander er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via hjemmesiden.

8.2 Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne Persondatapolitik eller ønsker du at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder beskrevet i pkt. 4, kan du kontakte:

Leander A/S

Georg Jensens Vej 8

8600 Silkeborg

Tlf. nr.: +45 86 86 90 88

E-mail: leander@leander.com

9. Ændringer i Persondatapolitikken

9.1 Såfremt vi foretager ændringer i Persondatapolitikken, vil du blive orienteret om dette ved dit næste besøg på hjemmesiden.

9.2 Hvis du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev, vil du blive orienteret om ændringerne i politikken ved udsendelse af information til din registrerede e-mailadresse.

10. Versioner

10.1 Dette er version 1 af Leanders persondatapolitik dateret den 17. oktober 2018.